Известие

Collapse
No announcement yet.

Монтиране на теглич

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Монтиране на теглич

Привет, колеги.

Взех си оригинален теглич за модела,
    и с железарския монтаж се справих макар и с трудности. Сега ми предстои електрическата част и имам няколко въпроса:

1. знаете ли дали има стандартен отвор отзад с тапа за кабелите, или да подбера място и да правя сам такъв.
    2. допустимо ли е да взема кабелите от задните светлини на колата, и ако е така при някой от вас, до колко вата са му крушките на ремаркето и няма проблеми с инсталацията/ предпазителите.
    3. четох в един пдф за модела че блока с бушоните бил два вида. Къде се намира този блок? При единия имало специален конектор "К" от който се вземало всичко за теглича, заводски предвиден. При другия нямало стандартен конектор, и едно от тук друго оттам ... В тоя пфд дето имам не мога да се ориентирам добре. Имам елементарни познания по електротехника, но с автомобилни инсталации нямам опит, още повече тия означения на конкретната диаграма не ги разбирам добре.

Моля, ако има опит някой с окабеляването, да сподели. Аз съм в Бургас, ако има някой градски дето знае, и може да погледна как е при неговия автомобил да се обади.
    '97 Alfa Romeo 146 1.4ts

Имам известен напредък, по точка 3,
    моя блок с предпазители под волана е типА, и стандартния конектор К за трейлер е зад голямото реле за централното заключване. Малко е затруднен достъпа, но няма как - заварено положение.

Изникна и допълнителен въпрос 4,
    евентуално ако се наложи подмяна на релето за мигачите поради по-високия товар откъде да търся,
    че и това го пише в мануала.
    '97 Alfa Romeo 146 1.4ts

Comment

ако не можеш да намериш по-мощно реле,можеш да сложиш LED крушки за мигачите на ремаркето
      alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
      alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
        ако не можеш да намериш по-мощно реле,можеш да сложиш LED крушки за мигачите на ремаркето
        да, колега, идеята е добра.

И да попитам, някой да помогне откъде мога да поръчам нов конектор (К), гледах на таблото (А) но гнездото е празно, аз междувременно по моргите ще потърся.
        '97 Alfa Romeo 146 1.4ts

Comment

Надали ще намериш ново, по-скоро се ориентирай да търсиш по моргите
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Да, оказа се много непопулярен чарк, ни по сайтове, ни по морги го намерих.
            Направо с добре изолирани кабелни обувки пуснах кабелите в гнездото,
            укрепих снопа и се надявам да няма проблем без жак.
            '97 Alfa Romeo 146 1.4ts

Comment

Working...
            X